Cada vegada m'agraden més els autors nord-americans. Fa poc vaig llegir el meu contemporani Jonathan FRANZEN que ben segur va mamar del més gran Richard FORD.
El que m'agrada d'ells és la seva capacitat de supervivència malgrat les adversitats i el fet que no són gens ploramiques. Passi el que passi, sempre mirant endavant. Però no en plan optimistes ingenus, sinó buscant la part bona de les coses perquè no hi ha més remei, el dolent ja ho tens.
A Acció de Gràcies apareixen les reflexions d'un home amb qui trobes moltes afinitats per el fet que ja porta més de mig segle de vida i, per tant li han passat moltes coses que per a tu són properes (cada vegada em sento més propera a la societat nord-americana) i en el moment de la història arriba a una sèrie de situacions límit, no totes inversemblants, que el fan reaccionar, però no canviar d'una manera significativa, ja que som el que som, i en el final de les nostres vides ens comportarem tal com som, com no pot ser de cap altra manera.
De rerefons també els Estats Units de Bush-Gore després dels anys del demòcrata Clinton i amb el triomf del republicà Bush fill.
Núria Reichardt
Juliol, 2012
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada