31.1.09

COMPARTIM LECTURES, gener del 2009La elegancia del erizo de la francesa Muriel BARBERY és el segon llibre que he triat del Club de Lectura i el llibre em va decebre al principi, m'avorria, i cap al final va anar agafant ritme. Apareixen dos narradors molt diferenciats: el personatge principal, la portera d'un edifici de classe burgesa parisenca, i Paloma, una noia de 13 anys que hi viu a l'edifici i escriu un diari anomenat "Dario del final del mundo". El més bonic del llibre són algunes de les seves moltes reflexions sobre la vida, especialment les que fa la René. Però em quedo amb l'última "idea profunda" de la Paloma: "A partir de ahora buscaré los siempres en los jamases. La belleza en este mundo".


També he llegit L'home manuscrit del valencià Manuel BAIXAULI, què m'ha semblat un llibre molt interessant tant per la qualitat de la seva prosa com per el tema que teix entre la ficció i la realitat.

Per últim he llegit alguns dels contes del llibre del Club de Lectura Horrores cotidianos del català David ROAS, que és professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Alguns són molt divertits i tots xocants.

Núria Reichardt
gener, 2009