6.1.09

COMPARTIM LECTURES, desembre del 2008

El mes de desembre ha donat de si, entre que es van acabar les juntes d'avaluació i amb les vacances de Nadal he pogut fer unes quantes lectures.


Laprimera va ser l'última novel·la del japonès Haruki MURAKAMI. After Dark no m'ha decebut, m'agrada l'estil d'en Murakami,del qual sóc una fidel seguidora, encara que em va entusiasmar més Kafka a la platja i estic a l'espera de que publiquin una nova novel·la, més llarga, que ja ha acabat.
Després he llegit el primer llibre que he triat del Club de Lectura de l'institut: Cometas en el cielo de KhaledHOSSEINI. No sé si literàriament és un llibre gaire bo, però és molt bonic i m'ho he passat molt bé en llegir-lo. A més he aprés coses sobre la història, la trista història, de l'Afganistan més recent, que des de la invasió dels comunistes soviètics han anat de mal en pitjor. Així com de la bellesa de les seves terres i de les seves costums, i de la duresa de l'exili i de la immigració.


He llegit un conte curt El disc de Newton d'un jove autor català, en Miquel RIBAS i FIGUERAS. En principi és un relat per a adolescents, però a mi m'ha agradat molt per la seva frescura i el seu coneixement dels interessos i els gustos dels joves. Té més obra publicada, com Helpers.

Per fi li va arribar l'hora a un autor nord-americà que feia temps que em volia llegir, Don DELILLO. He llegit Fascinación, que m'ha deixat ben perplexa en fer-me pensar en quin món més complicat que hi vivim o bé de quina manera hi ha gent que es complica la vida quan l'odi o l'enveja són la seva motivació.
El caga tió em va emocionar amb el llibre Women who read are dangerous amb unes il·lustracions precioses de quadres i fotografies de diferents èpoques en que apareixen dones llegint.I per últim m'he iniciat amb la lectura de la canadenca Alice MUNRO que per molts és una de les millors escriptores en llengua anglesa de l'actualitat. Secretos a Voces és un recull de relats curts que em tornen boja, em costa d'entendre'ls i de distingir si m'agraden o no, o més aviat és que sento com l'autora em provoca i això sí que m'agrada.

BON ANY NOU I QUE ELS REIS US PORTIN MOLTS LLIBRES I US ELS LLEGIU TOTS!

Núria Reichardt
Desembre, 2008