2.3.08

COMPARTIM LECTURES, febrer de 2008

Febrer és el mes més curt de l'any, però el 2008 ens ha regalat un dia i m'ha donat temps de llegir tres llibres.

El primer molt llarg, però d'aquells que devores, perquè no t'hi pots aturar. L'he tret del Club de Lectura de l'Institut i és de la madrilenya Almudena GRANDES. S'anomena Atlas de Geografía Humana i és un novel·la amb quatre històries, que venen i se'n van en el temps i en la que els personatges s'entrellacen.
M'agrada molt aquesta mena de llibres, ho vaig descobrir fa molts anys en llegir La Colmena del nobel espanyol Camilo José CELA.
El segon molt curt: Las dos amigas y el envenenamiento de l'alemany Alfred DÖBLIN que em va deixar desassossegada. És una història d'amor amb molt mal rotllo i tot el que comporta una història d'amor d'aquest tipus: maltractaments i víctimes, gelosia... i fins i tot un assassinat. La seva gràcia és que tracta d'un tema de molta actualitat avui en dia, però està situat i escrit al Berlín de la primera part del segle XX.

I l'últim, una meravella, una obra d'art, com no podia ser d'una altra manera tractant-se d'un llibre del nord americà Philip ROTH. El seu últim llibre es titula Sale el espectro i es podria dir que el tema és la vellesa, però dir això és dir massa poc.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

bones, el fragment és de "Maridos" d' una tal Ángeles Mastretta. Si no m' equivoco mexicana.Són contes curts però és compensa per la dolçor,realisme alhora tendresa i per uns quantes frases com molt rodones. Estic llegint tambè "Entre las sabanas" d' un amic teu adivina!!!!!!!!
Ester

Anònim ha dit...

No sé qui és l'Angeles Mastretta, però encara que els contes no és el gènere que em ava millor, amb aquest títol potser caldrà llegir-lo. Comenta-ho quan l'acabis. Entre las sábanas no sé exactament si és de l'Ian MacEwan. Ho he encertat? De qualsevol manera no l'he llegit. Tell me, please

Anònim ha dit...

A la primera!!!! El senyor Ian. Tambè són contes curts però podría qualificar-los de terrorífics. Ja t'el passarè.
Estic llegit "El Castell blanc" d'en Orhan Pamuk???????.Ester

Anònim ha dit...

Jo de l'Orhan Pamuk he llegit el callejón de los no sé què, i també tinc Estambul, però encara no l'he llegir xq és en plan documental, però el callejon em va agradar molt

María José Reina ha dit...

Ei, jo també vull llegir "Maridos", venia la resenya al ELLE de març.