12.9.07

COMPARTIM LECTURES, Estiu 2007

Una de les coses que més m'agrada fer durant les vacances d'estiu és llegir. Llegir diferents tipus de llibres i a diferents llocs: llibres més gruixuts en una butaca a l'ombra, llibres més lleugers que et pots endur a la platja, llibres de bona mida per llegir al llit, relats curts per quan viatjo... Aquest estiu ha estat fructífer en lectures, tant en quantitat com en varietat.

M'ha donat temps de llegir-me catorze i n'ha hagut de tota mena: autors clàssics com Emilia PARDO BAZÁN i actuals com Paul AUSTER; títols antics com Noche y Día de la Virginia WOLF i novetats com La Ofensa de Ricardo MENÉNDEZ SALMÓN; relats curts com El Baile i relats llargs com Suite Francesa, tots dos de la Irène NÉMIROVSKI; llibres comprats com Unos por Otros d'en Philip KERR, de regalats com En medio de la nada d'en COETZE, i de prestats com El per què de tot plegat d'en Quim MONZÓ; novel·les històriques com Pergamino de Seducción de la Gioconda BELLI, històries d'amor com Castillos de Cartón de la Almudena GRANDES, thrillers com A Flor de Piel de la Nina FRENCH o Un Crim Imperfecte de la Teresa SOLANA i
una història tristíssima anomenada Lena d'en Jordi COCA.

Sovint el que em resulta més difícil és triar i quasi sempre que l'encerto és perquè algú que conec me l'ha recomanat. És per això que l'objectiu últim d'aquest blog és que ens recomanem llibres els uns als altres. M'agrada pensar que d'aquesta manera encomanem als altres passar una estona feliç gràcies a un llibre.

US PROPOSO DONCS QUE CADASCÚ TRIÏ UN LLIBRE AMB EL QUE HAGI GAUDIT DURANT AQUESTES VACANCES I ENS EL RECOMANI, PERQUÈ PODEM LLEGIR-LO I PASSAR-HO BÉ ELS ALTRES.

Jo us recomano Unos por Otros de l'escocès Philip KERR. És una novel.la negra, de detectius i molta intriga però amb una singularitat: el detectiu es situa al Berlín dels anys 30 i, per tant, a la intriga detectivesca se sumaran tots els components històrics que el van acompanyar (la pujada d'en Hitler al poder, la Segona Guerra Mundial, l'extermini dels jueus, els russos i els americans, l'Estat d'Israel i els palestins, etc.) i moltes reflexions i pensaments interessants (el perdó, l'oblit,la bogeria, l'engany, la vergonya...)

Berlin Noir, Philip Kerr

I abans d'acabar, vull esmentar un llibre que recomanen a la pel·lícula Manhatan, que és La Educación Sentimental d'en Gustave FLAUBERT. Segons el personatge és “una de les coses que existeixen a la Terra per les quals val la pena viure” i jo ja l'he començat a llegir. Me l'ha recomanat en Woody ALLEN!

Núria Reichardt
setembre, 07

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Nuria, Soc L'Esther de 1r A.
Yo Recomano El Llibre De Perdut A Bombai, es molt entrentingut, i trata sobre un nen que es perd, i te que sobreviure a la pobresa d'alla. Ahh! Y M'agrada molt anar a la biblioteca!

Adew!

Anònim ha dit...

Hola soc la cristina yo recomano el llibre de la tina super bruixa perque te cosas inesperades i es molt entretingut. I una cosa mes m'ha agradat molt la teva redaccio!!

adeu!!

Anònim ha dit...

Hola soc en Nico yo us recomano Harri poter

Anònim ha dit...

Hola,aquest estiu m'he llegit un llibre que m'ha agradat i us el volia recomanar. El llibre es titula Estimada Susi,Estimat Paul.
¡ESPERO QUE US AGRADI!

Anònim ha dit...

jo recomano Septimus perque es molt interesant, va de magia i si us explico de que va, us explico tot el llibre.

Anònim ha dit...

Hola Nuria, vull recomenar el llibre de Harry potter, la orden del fenix y comics de mortadelo y filemon.


Adeu!!!

Anònim ha dit...

jo recomano el club del camaleon i el mobil de l'Aladí perqué es molt entretingut.

Anònim ha dit...

Hola Nuria, jo recomano la tierra del oro ardinte perque es molt interesant,va de uns nens que estan en un mon diferent buscant l'or.

Anònim ha dit...

hola soc l´odette i us recomanaria el llibre de " la magia de Ronaldinho" perque explica la seva vida i com va arribar al Barça.
soc odette garcia 1d

Anònim ha dit...

Io recomendaria el llibre narnia perque pasa motes aventures i accio.

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria recomenar el llibre "Èric i l'exercit del fènix"
tractew d'n nen que el porten a l'audiència nacional per enviar un e-mail a una web demanant l'etiquetatge en català i el van acusar de terrorisme,es molt interessant en 2 setmanes el vaig tenir llegit. També m'ha agradat perquè ell es independentista com jo

Anònim ha dit...

io recomano el llibre de les bruixes perque es molt dibertit!

Anònim ha dit...

Io recumenaria dos llibres un es diu un viatje a rakistan que es de geronimo stilton i l'atre es el de la penya dels tigres que es diu verí a l'escola els recuanu per que son molt divertits y interesants.

Anònim ha dit...

penya dels tigres hola recomano el llibre de la penya dels tigres perque es daventures i de detectius i misteri adeu

Anònim ha dit...

hoa yo recomando els comics de spider man y tambe els de mortadelo y filemon per que son molt divertits

Anònim ha dit...

uenasS*! me llamo Lorena y hago primero de ESO, ami lo que se dice leer no me gusta mucho... lo encuentro un poco aburrido :P, pero yo recomendaria la colección de "Kamikaze Kaito Janne" y el libro de les Bruixes tambien es bastante entretenido. Bueno pues un besito y xaoOoo*!

Anònim ha dit...

hola soc la Isatou Ceesay i ús recomendaria el llibre de Amor i chat i Hi ha un nen al lababo de les nenes o recumano perque es interesant i ba de cartas de amor adeu

Anònim ha dit...

SoC eN jOsE De 1r C i eT ReCoManO eL LLiBrE De HaRry PoTtEr y La OrDeN DeL FeNiX Es MoLt DiVeRTiTtTtT AdeUuUu



By KuKitOo

Anònim ha dit...

soc un bon lector (aixó diue)ni us recomano qualsevol llibre de Harry Potter,la colla dels deu,i xut a porta que es de futbol


adeu lectors!

Anònim ha dit...

moby dick es molt bo i esta aqui a la biblioteca .es curtet pero entretingut.es d'aventures

Anònim ha dit...

hola m'agradat molt el llibre de manolito "como molo" us el recomano a tothom que estigui aburrit a casa y tingui ganes de riure adeu

Anònim ha dit...

Hola sóc l'Arnau de 1 C el llibre que me llegit de aqui és molt xuli es diu Robinson Crusoe es xulíssim va sobre que un nen en (Robinson Crusoe) es vol divertir i s'en va barca a descubrir el món .... és molt xuli els i recomano a qui li agrada l'aventura i les guerres de barco a barco si algu em vol agregar al meu messenger arnau_blanes@hotmail.com.
jo no sóc de a queis que els i encanta la lectura pero el llibre me a encantat

Anònim ha dit...

Hola Nuria!

Suposso que encara t'hen recordaras de mi no?

Doncs ja no estic a l'institut pero com us anyoro tant hem passo per aqui de vegades i e volgut comentar.

Jo recomano el llibre '' Love Story '' del que tambe hi ha una pelicula.

Li recomano sobretot a la gent a la que li agradin els drames,l'amor i que els hi apasioni els sentiments per escrit.

records a tots,

Rut.

Anònim ha dit...

hola soc la laura y ma agradat el llibre de manolito gafotas me e partit amb la sara

Anònim ha dit...

Jo us recomano la novel.la "La memòria del silenci". Es d'en Ramon Font i està publicada per Actéon Editorial. A part que us ho passareu be perquè es un llibre que enganxa, apendreu molt del que van viure els nostres pares.