29.11.18

Compartim lectures, novembre del 2018


Vaig començar el mes de novembre en la meva última dèria de llegir relats sobre relacions familiars, i va ser l'hora de llegir Léxico familiar


Aquest és un llibre de l'escriptora italiana Natalia GINZSBURG un llibre de 1963, però en un altre context, encara és una història a l'ordre del dia. Un clàssic molt interessant.

En aquesta mateixa línia vaig gaudir en el teatre Romea de l'obra L'omissió de la família Coleman, que és la versió catalana, traduïda per Jordi GALCERÁN de la famosa obra de teatre argentina dirigida per Claudio TOLCACHIR.

En acostar-se el 25-N i assabentar-me de la raó perquè es va triar aquesta data, he llegit En el tiempo de las mariposas de la dominicana Julia ÁLVAREZ que relata la vida de les germanes Mirabal durant la dictadura de Rafael Leónidas Trujillo.


M'ha agradat llegir-lo per el seu testimoni, però res comparable a l'obra mestra que és per mi La fiesta del chivo del nobel peruà Mario VARGAS LLOSA, on també apareixen les germanes Mirabal.




En el temps de lectura he llegit Veritat de la Care SANTOS. La segona part, i igual d'intensa, de Mentida. Estan de sort els adolescents lectors.




Núria Reichardt
Novembre del 2018