6.5.13

Compartim lectures, abril del 2013

Aquest mes d'abril m'he llegit La trama nupcial del nord-americà d'origen grec Jeffrey EUGENIDES. M'ha agradat, però m'havia creat unes expectatives que tampoc eren per tant.
La gràcia del llibre està en la possibilitat de poder escriure una gran història romàntica, però en els nostres dies. Per suposat, la trama no pot ser semblant a la creada per Jane AUSTEN, estem en una altra època, però el que l'autor vol deixar clar és que els esperits romàntics també existeixen en la nord-Amèrica de finals del segle XX, encara que en unes altres circumstàncies.
Sé que l'EUGENIDES té fans de pes, així que tinc intenció de llegir les seves dues obres prèvies a La trama nupcial que són  Las vírgenes suicidas i la premio Pulitzer Middelsex.

També he llegit una novel·la que vaig intercanviar el dia de Sant Jordi. Es titula L'esclava de blau i és del notari català Joaquim BORRELL.

És divertida i sense pretensions,és una espècie de novel·la negra ambientada a la Roma de Cèsar. L'editorial l'ha tornat a editar en una col·lecció per a joves i sembla una bona idea perquè d'una manera senzilla et dibuixa la vida a la capital de l'imperi romà i algunes de les seves activitats d'oci: amfiteatre, teatre, bacanals... així com els diferents tipus de persones que l'habiten: estrangers, patricis, rodamons ... i els seus diferents oficis: gladiadors, pretors, senadors...

Núria Reichardt
Abril del 2003