14.7.10

COMPARTIM LECTURES, estiu del 2010


Les meves lectures d'aquest estiu han estat irregulars i variades, clàssiques i actuals, moltes d'elles seguint les recomanacions d'en Joan de Sagarra. En ordre d'haver estat llegides:

- La primera va ser Buenos días, tristeza del francès Françoise SAGAN que ja havia llegit feia molts anys, però encara que he canviat la mirada d'adolescent per la mirada d'adulta, m'ha tornat a agradar.


- Vaig seguir amb un altre clàssic del segle XX, el nord-americà Jack KEROUAC. En el camino m'ha interessat però crec que m'hagués fascinat si l'hagués llegit anys enrere.


- I encara un altre, el britànic G.K. CHESTERTON. L'encant de la novel·la El hombre que fue jueves és que no saps ben bé si estàs llegint una obra filosòfica o una història detectivesca; estranya sí que ho és.






- Un llarg hivern
del contemporani irlandès Colm TÓIBÍN és una història breu, subtil i plena de sensibilitat, narrada amb una prosa d'una netedat i una precisió extremes. Pertany a una col·lecció de contes anomenada Mothers and Sons i és molt recomanable.


- Dels contemporanis als clàssics i he llegit al rus Lleó TOLSTÓI que sempre m'ha agradat molt. Aquesta vegada he llegit La muerte de Iván Ilich.




- I no podia passar l'estiu sense llegir alguna cosa del japonès Haruki MURAKAMI, però enlloc d'una novel·la m'he llegit el recull de contes El salze sec i la dona adormida i no sabria triar quin és més curiós, quin més al·lucinant o quin més tendre, però en tots ells, d'una manera o altra, t'hi reconeixes.


- Els contes curts van bé per a llegir a la platja. He llegit Short Cuts del nord-americà Raymond CARVER que el cineasta Robert ALTMAN va convertir en la pel·lícula Vidas cruzadas.Tinc la referència de que en Carver és un dels millors contistes, però els seus contes bàsicament em fan enfadar per les vides que relaten.


La lectura que més he gaudit ha estat la d'en Colm TÓIBÍN i ja estic buscant altres títols d'aquest escriptor irlandès. I la teva, quina ha estat la teva lectura preferida de l'estiu? Recomana'ns-la!

Núria Reichardt
agost, 2010



2 comentaris:

ester ha dit...

Bon dia , he estat ocupada acabant amb Murakami i la "Cronica del Pájaro que da cuerda al mundo" que m'ha enganxat més del que esperava. I estic tenint un idil.li amb en Kurt Wallander, el policia d'en Mankell i "Los perros de Riga". D'en Mankell tb he llegit "Zapatos italianos" una obra més intimista.
Fins ara
Ester

David Ballester, 1r B ha dit...

Aquest estiu he llegit...còmics,revistes,llibres etc...
M'he llegit un llibre anomenat Els defensors de Muskrat City. És un llibre que tracta de tres superherois en el que tenen que defendre la ciutat d'uns super ratolins dolents. En aquest llibre els super-malvats ataquen el banc, però els defensors combaten el mal a tot arreu.
Mentres m´ho estava llegint, en algun moment m'ho vaig passar molt bé. També m´he llegit el llibre de La volta en món en 80 dies amb el que em vaig embolicar una mica.
També he llegit còmics de revistes de la Biblioteca municipal de Blanes. Em vaig agafar el còmic de Doraemon que mentres me'l llegia m´ho passava molt bé.
I ara m'estic acabant de llegir la 2a part de Muskrat City.