25.10.06

La importancia de la lectura, por Eli Bravo

La lectura es un tema muy importante, pero nosotros los niños no nos damos cuenta de eso ya que pensamos que es aburrido, pero de los libros se obtiene mucha información y grandes conocimientos que muy poca gente sabe valorar, ya que preferimos ocupar nuestro tiempo de ocio con cosas menos importantes pero entretenidas y quizás no nos damos cuenta que estamos perdiendo el tiempo y podríamos aprovecharlo mejor.

He escuchado que si le dedicásemos aunque sea una hora al día a la lectura nuestras mentes podrían tener o llenarse mas de imaginación, pero debo reconocer que en principio no soy muy dada a ello. Este verano no me he leído ningún libro, el año pasado me leí algunos libros y estaban bien, había uno que no me gustaba. Este curso me gustaría leer mejor que antes. En la biblioteca me siento muy bien porque es un sitio muy tranquilo y donde hay muy poca gente y donde se puede leer mejor, porque cuando hay mucho ruido no se puede leer muy bien. Recomendaría a todos los alumnos que leyeran muchos libros.


Elisabet Bravo Romero

16.10.06

Compartim lectures II


El setembre s’inicia el curs escolar i normalment queda poc temps per a la lectura; però enguany no ha estat així. Malauradament he hagut de reposar i això m’ha donat l’oportunitat – sempre benvinguda – de tenir més temps del que fóra normal per llegir. I no m’he estat de res:

El callejón de los milagros de l’egipci Naguib MAHFUZ em va sorprendre molt positivament. Curiosament no li havia llegit res abans i, mentre el llegia, va morir. Vaig honrar aquest merescut premi Nobel. Espero llegir-me més obres seves perquè m’ha agradat molt; especialment la seva fermesa: no dubta gens davant les injustícies, no es queda en mitges tintes.

Vaig ser capaç d’acabar-me Herzog, un llibre del jueu nord-americà Saul BELLOW. És un llibre que tenia començat des de quasi feia un any i que sempre abandonava, però no del tot: m’esperava a la tauleta de nit pacientment. I ha valgut molt la pena perquè tant el cervell com els sentits sempre t’agraeixen la intel·ligència de Bellow.


També ha estat el torn de Fúria, una novel·la de l’indi Salman RUSHDIE que havia intentat temps enrera i se m’havia resistit, i que ara, després d’haver-me llegit Los Hijos de la Medianoche, he disfrutat de valent. Molt i molt recomanable. Potser la força i el poder de les fúries – de les que ja van relatar els grecs – són les que desencadenen les decisions, les accions, els avenços; els canvis en definitiva, allò que va fent que el món es mogui.

Aquest setembre també ha estat l’hora de Una Habitación con Vistas de l’anglès E.M. FORSTER, que no havia llegit abans perquè recordava amb massa claredat la bella pel·lícula de James Ivory. Ha estat una senzilla meravella. M’ha recordat Jane Austen, un retrat magnífic de la societat victoriana. I per què no dir-ho, a la cuina sempre tinc una lectura més senzilla per anar llegint mentre espero; i m’espero sovint: que arribin els nens, que bulli l’olla...

Entre mans tinc La Catedral del Mar del català Ildefonso Falcones. I no està mal: massa previsible, però no està mal. I és que Santa Maria del Mar és un dels llocs més bells de la meva ciutat.


Setembre, 2006 Núria Reichardt

1.10.06

Recomiendo La Penya dels Tigres, por Alba Moyano, 2ºA

El año pasado leí varios libros en inglés, castellano y catalán. Uno de ellos fue El geperut y altres contes, en catalán. La valoración que le doy a ese libro, es buena, ya que había varios capítulos de diferentes cuentos y me gustó m´ss que otros de los libros que leímos. También Matilda en castellano.
A mí me gustaría leer sin tener que pararme, porque en las palabras “raras” siempre me equivoco.
Si tuviera que recomendar un libro recomendaría La penya dels tigres, cualquiera de ellos, porque, para los que les gustan las historias de terror, ésas son buenas.


Estoy en la biblioteca, y veo y veo libros ..., cuando elijo el que más me gusta, lo elijo de manera que lo entienda y que no sea complicado
En la biblioteca me siento como... si me dijera todas las respuestas a mis preguntas, todo lo puedes encontrar en la biblioteca ...