19.6.16

Compartim lectures, juny del 2016

En el mes de juny he llegit l'última novel·la del nobel de litertura peruà Mario VARGAS LLOSA que s'anomena Cinco esquinas, com un dels barris més conflictius de Lima.

Els seus últims llibres ja no m'havien agradat tant com els anteriors, m'avorrien una mica, però aquest m'ho ha fet passar bé, encara que no és comparable a la seva obra de plenitud.

Per a mi són especialment bones les parts més sensuals i eròtiques del llibre, m'han recordat els temps de Don Rigoberto, i interessants les parts del llibre que expliquen sobre el règim de Fujimori al Perú.

També he rellegit La función delta de la madrilenya Rosa MONTERO. Encara no estic habituada a rellegir - que molts lectors ho estan - i m'ha agradat fer-ho: pots llegir molt més ràpid i frenar en les parts que més t'interessen i, sobretot, pots copsar coses que la primera vegada no vas notar, i més encara si fa molts anys que l'havies llegit.

Un dels temes cabdals de la novel·la és la mort, i dubto que m'adonès en la meva primera lectura, si més no, no ho recordo, i ben segur, que no em va fer sentir el mateix que he sentit ara.

El concepte d'obra oberta de Umberto ECO continua vigent en la meva percepció.

I per últim, un descobriment de la ma d'una bona lectora i amiga, la joveníssima barcelonina Jenn DÍAZ i el seu llibre Mare i filla. He flipat! I com m'agrada quan una lectura em fa perdre el món de vista!!

L'he llegit tan ràpid perquè m'atrapava tant i tant, que l'hauré de tornar a llegir amb més calma per tal de poder gaudir de cadascuna de les seves frases perquè t'hi trobes en cada frase, o de mare o de filla o de germana...

M'ha recordat una mica la frescura de la Marta ROJALS, que per cert he de buscar el seu últim llibre d'articles del seu bloc No ens calia estudiar tant.

Núria Reichardt
Juny del 2016