10.4.07

COMPARTIM LECTURES VII: MARÇ, 2007


El mes de març és un mes de molta feina als centres educatius, així que no queda gaire temps per la lectura, encara que al mateix temps es fa imprescindible per desconnectar-se dels temes de treball. És així que he llegit dues novel·les, un conte i he iniciat una obra llarga que em portarà temps acabar-la.

El primer ha estat l’últim llibre d’en Paul AUSTER. Aquest nordamericà no para, quan més gran es fa, més produeix i, en la meva opinió, més subtil es torna la seva obra. Es tracta de Viatges per l’Scriptorium, una reflexió sobre la vida des de la vellesa, i també una reflexió sobre la seva pròpia obra (que obviament forma part de la seva vida) que estimula la intel·ligència del lector, la qual cosa sempre és d’agrair, et motiva.

La segona novel·la me la va regalar una amiga; una bona amiga perquè per a mi un llibre és un dels millors regals. Es titula El quinto en discordia i és del canadenc Robertson DAVIES. Un llibre amb el que he descobert un autor que no coneixia i que paga la pena tenir-lo en compte, i una història que m’ha agradat sobretot per la seva capacitat de sorprendre’m (especialment el final) i perquè m’ha endinsat en un món per a mi desconegut que és el de les diferents religions cristianes a nord Amèrica i la seva important influència en les persones: els protestants, els calvinistes, els presbiterians, els evangèlics i la minoria catòlica).

Lázaro és un conte del rus Leonid ANDRÉIEV, seleccionat per Jorge Luis BORGES en una col·lecció de lectures fantàstiques, només us dic això i ja està tot dit. Fantàstic per la seva senzillesa i a l’hora plenitud, i la seva irrealitat que tan real sembla. M’ha agradat llegir-lo, i ja sabeu que no sóc aficionada al relat curt, i sobretot m’ha fet entrar ganes de buscar més obra seva.

L’obra que he iniciat, però que no he acabat perquè s’ha convertit en el meu “llibre de cuina” en les últimes setmanes, ha estat Los Pazos de Ulloa de Emilia PARDO BAZÁN. Ha arribat a les meves mans perquè aquest curs és una lectura obligatòria de segon de batxillerat i la professora de llengua i literatura castellana me la va recomanar. En dir-m’ho vaig recordar quants bons llibres vaig llegir quan estudiava gràcies a que eren lectures obligatòries que, d’altra manera, potser no hauria llegit mai o potser hauria llegit molt més tard. Per ara la trobo bella i torbadora, em refereixo a la novel·la, per suposat, i espero disfrutar-la lentament fins el final.

He trobat el llibre Escorxador 5 d’en Kurt VONNEGUT.

Bona Pàsqua,

Març de 2007

Núria Reichardt

11 comentaris:

loi929 ha dit...

T'he trobat! guardo el blog per fer-hi comentaris més endavant i per aportar llibres que a mi em semblen imprescindibles.

Salut

Anònim ha dit...

Em podries dir com has trobat el llibre "escorxador 5"? M'agradaria comprar-lo però m'han dit que està esgotat. Merci!

Anònim ha dit...

Vaig començar a llegir Escorxador 5 i va morir en Vonnegut. Amb la meva amiga descobridora d'en Vonnegut ens farem una cervesseta perquè al cel sia.
El llibre el vaig trobar en una col·lecció de butxaca a la casa del llibre al passeig de gràcia de barcelona, encara que suposo que en motiu de la seva mort reeditaran la seva obra.
Jo estic buscant un libre de Hesel que ell recomana, que es diu Catch 22, i molt em temo que no està editat en espanyol.
Em faria molta il·lusió que signessiu els vostres comments.

Anònim ha dit...

Bon dia, Catch 22 ha estat editat en castellà i el trobaràs a la "casa del libro". En Heller és comtemporani al Kurt, de la mateixa escola i de la mateixa edat. Per cert he llegit que Catch 22 és va convertir amb una expressió popular per designar quelcom absurd.

María José Reina ha dit...

Em guardo la de Paul Auster per aquest estiu després d'opos.
De les lectures que comentes, la única que m'he llegit ha esta Los Pazos de Ulloa, que em va sorprendre gratament aquest estiu passat. Pel seu estil, per la universalitat (tot i parlant de la Galícia rural), per la modernitat de la seva autora (feminista militat a la seva època).

Anònim ha dit...

Ola buenas por yo soy un alumno de el instituto y bueno no tenía nada que hacer y ya que he visto en la página web de el sagulla lo de compartamos lecturas me he animado a dejar un comentario bueno en primer lugar no es que se diga que sea un aficionado a la lectura así que dejare mi comentario sobre el libro de “Supertot” (Es de lectura obligatoria para Catalán) bueno a mi no me está gustando por que a medida que voy leyendo me voy dando cuenta de que esta por así decirlo un poco copiado de superman i bueno creo que así todos podíamos ponernos a escribir libros si cogemos algo que ya está inventado i lo modificamos un poco.
Bueno cuando me obliguen a leer otro libro volveré a dejar un comentario

Anònim ha dit...

hola!
bé, doncs, jo he llegit el llibre de "el sabueso de los baskerville", i ja que mirant la web de l'institut, es podien deixar comentaris, doncs, me dit a mi mateixa, nem a deixarne un,
bé, jo voldria recomenar el llibre esmentat previament perque l'he trobat molt interesant, i entretingut, encara que el llibre de Jesper que hem de llegir per llengua castellana, també mesta agradant molt, i tambe magradaria recomenar-lo, perque es un llibre que parla sobre els nacis, els rebels de l'epoca, i de tot el que pasaba durant la segona guerra mundial, encara que no tenen per que ser presisament aquests llibres, per que hi ha tanta varietat, que moltes vegades, no sabem ni quin escollir.

bé, doncs, aquí s'acaba el meu comentari.
ja tornare a escriure un altre dia.

Anònim ha dit...

molt bones!
doncs bé, a mi m'agrada molt "the jungle book", i la manera com l'estem fent a classe d'Agles, per que crec que daquesta manera, aprenem molt mes a vocalitzar, a entonar, etc. i a mes a mes, fent la fitxa de despres de la lectura, em sembla molt millor, ja que aixó, ens fa estar més atents a l'hora de llegir, a l'haver de contestar tot seguit les preguntes proposades per la Núria, i la manera com fiquem les notes als companys que llegeixen, es molt peculiar, i millor.

Anònim ha dit...

Veig que des de fa uns dies que hi entren alumnes en aquest blog de lectura, i m'agrada molt pensar que hi ha joves interessats en llibres. M'agradaria encara més que no deixessin comentaris anònims, encara que endevino que són de segon d'ESO per les lectures obligatòries. Per deixar el vostre nom heu de clicar "otros" en "elegir una identidad" i escriure el vostre nom, OK? Així podré donar respostes personalitzades.
Només afegir que a mi Jesper de la Carol Matas també em va agradar molt, va de la ressistència als nazis a Dinamarca, i que heu de saber que existeixen molts llibres interessantíssims sobre l'holocaust nazi que algun dia podreu llegir; potser podrieu començar per el diari d'Ana Frank o inclús per els testimonis d'en Primo Levi.
See you

Anònim ha dit...

Bueno pos yo soy el segundo anónimo que dejo el comentario Nuria i soy de 1r ESO a mí me gusto mucho el diario de Ana Frank i también me han gustado algunos libros de Roald Dahl i sobre el libro de la selva "the jungle book" me gusto mucho la exposición que se preparo sobre ese libro el día de Sant Jordi

María José Reina ha dit...

Ei, m'agrada això de que entrin alumnes al blog de la biblio.
A veure què se'ns acut per animar aquests fòrums literaris, de cares al curs que ve.