14.3.15

Compartim lectures. Març del 2015

I efectivament vaig voler llegir-me alguna novel·la de l'anglès Julian BARNES de la seva època d'esplendor, i vaig triar El sentido de un final . La vaig triar per el títol, perquè el vaig veure en una llibreria i em va fer gràcia, però no tenia idea de què anava.

En BARNES m'ha fascinat en molts sentits, crec que és la primera vegada que en acabar de llegir el llibre, l'he tornat a llegir d'immediat. Primer perquè el final m'havia semblat tant imprevisible, que necessitava assegurar-me d'haver entès la història.

I també perquè he anat a la recerca de paràgrafs que m'han encantat sobre la història, la memòria i els records que tenim sobre la nostra pròpia existència i la de les persones que ens envolten o que ens han envoltat íntimament, i si són reals o recreats per nosaltres mateixos. També sobre l'enyorança de la joventut o la nostàlgia de temps passats de la teva vida.

En aquest mes també he llegit una novel·la que m'ha sorprès i m'ha agradat perquè m'ha fet gaudir durant moltes de les seves pàgines. Es tracta de Tot un caràcter de la catalana Imma Monsó, de la qual no havia llegir res abans, però ben segur repetiré.

Tracta sobre les relacions entre mares i filles, de com s'assemblen les filles a les seves mares, de com s'estimen incondicionalment, però també sovint es detesten, de com influeixen les unes en les decisions de les altres, de com es troben a faltar quan no estan juntes, de com es destorben mútuament quan es troben massa juntes, de com les uneix la vida i de com les separa la mort: molt bonica!


Núria Reichardt
Març del 2015