22.10.14

Compartim lectures, octubre del 2014

El mes d'octubre és el meu aniversari i en un moment se'm va engrandir la pila de llibres per llegir, i això que últimament a les nits tinc molta son i llegeixo molt poc.

El primer llibre que he llegit ha estat relacionat amb la feina. S'anomena Cicatrius de 1714 i l'ha escrit el barceloní Andreu MARTÍN.

Suposo que la intenció del llibre és fer arribar la nostra història fins al nostra jovent en forma novel·lada en l'any del tri centenari del Setge de Barcelona. Però encara i així, sort de l'apèndix d'en Jordi MATA explicant el context històric de la Guerra de Successió Española.

La idea no està mal per a adolescents ja que el protagonista és un noi de catorze anys que col·labora en la defensa del setge de Barcelona,posant en perill la seva vida i la de la seva família, però per suposat, res comparable al rigor i la qualitat de Victus de l'Albert SÁNCHEZ PIÑOL.


De seguida vaig començar el meu regal d'aniversari: l'última novel·la del meu admirat escriptor madrileny Javier MARÍAS. L'he estat esperant llargament i es titula Así empieza lo malo.

Llàstima que vaig tan cansada que només he pogut llegir una miqueta cada nit...


Núria Reichardt
Octubre del 2014